46 Dresses is een stichting die gaat over schoonheid, goed zijn voor de wereld om je heen en ‘calling out the gold in women’. Het concept is simpel: Ze verhuren prachtige jurken om daarmee geld op te halen voor vrouwen die door een financieel zware tijd gaan. Concreet: elke keer wanneer tien jurken zijn uitgeleend, kunnen ze aan een vrouw (die vaak jaren niets voor zichzelf heeft kunnen kopen) een gloednieuwe jurk cadeau doen en haar via hun netwerk helpen aan nieuwe kansen.

Wie zijn die vrouwen? Het zijn bijvoorbeeld vrouwen die single moeder zijn met een minimaal inkomen, zzp-ers die langdurig ziek zijn of andere vrouwen die (door wat voor redenen dan ook) in grote financiële problemen zitten. Met 46 Dresses ondersteunen ze deze groep kwetsbare vrouwen èn zijn ze, door het verhuursysteem van oude collectie- en donatie jurken, een duurzaam initiatief.

Momenteel worden de 400 jurken met namen als Elizabeth, Kate, Blake en Alice, en merken als Ted Baker, Vanilia & Diane von Furstenberg uitgeleend vanuit de slaapkamer van oprichtster Margo den Ouden. Ze tonen en verhuren de jurken nu nog (deels) via Facebook. In de nabije toekomst is het hun doel de 46 Dresses webshop te lanceren, waarmee jurken (van maat 34 tot 46) kunnen worden bekeken en verhuurd.

More info: hello@46dresses.com

facebook.com/46dresses